این متغیر دارای میانگین (۱۶/۳)، میانه ی ( ۳۳/۳ )، انحراف معیار (۶۸/۰ ) و واریانس ( ۴۶/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۰۱/۰ - ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به چپ است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۱۱/۰- ) می باشد که نشان دهنده ی کوتاهتر بودن ( پراکندگی بیشتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی کمتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت اندکی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۶ رهبری :
این متغیر دارای میانگین (۹۳/۲)، میانه ی ( ۳ )، انحراف معیار (۶۳/۰ ) و واریانس ( ۳۹/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۲۲/۰ ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به راست است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۷۱۰/۰ ) می باشد که نشان دهنده ی بلندتر بودن ( پراکندگی کمتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی بیشتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت زیادی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۷ حمایت مدیر :
این متغیر دارای میانگین ( ۰۷/۳ )، میانه ی ( ۳ )، انحراف معیار (۶۴/۰ ) و واریانس ( ۴۱/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۳۶/۰ - ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به چپ است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۵۶/۰ ) می باشد که نشان دهنده ی بلندتر بودن ( پراکندگی کمتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی بیشتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت زیادی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۸ سیستم پاداش :
این متغیر دارای میانگین ( ۷۸/۲ )، میانه ی ( ۳ )، انحراف معیار (۹۹/۰ ) و واریانس ( ۹۹/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۲۱/۰ - ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به چپ است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۵۸/۰- ) می باشد که نشان دهنده ی کوتاهتر بودن ( پراکندگی بیشتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی بیشتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت زیادی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۹ سازش با پدیده تعارض :
این متغیر دارای میانگین (۸۴/۲)، میانه ی ( ۶۶/۲ )، انحراف معیار (۶۷/۰ ) و واریانس ( ۴۵/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۴۲/۰ ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به راست است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۳۵/۰- ) می باشد که نشان دهنده ی کوتاهتر بودن ( پراکندگی بیشتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی کمتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت اندکی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۱۰ الگوهای ارتباطی :
این متغیر دارای میانگین (۲۳/۳)، میانه ی ( ۳/۳۳ )، انحراف معیار (۹۰/۰ ) و واریانس ( ۸۱/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۳۶/۰ - ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به چپ است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۲۲/۰- ) می باشد که نشان دهنده ی کوتاهتر بودن ( پراکندگی بیشتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی کمتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت زیادی با توزیع نرمال دارد.
۴-۲-۲-۱۱ بهره وری :
این متغیر دارای میانگین (۹۹/۲)، میانه ی ( ۹۶/۲ )، انحراف معیار (۵۵/۰ ) و واریانس ( ۳۰/۰) می باشد. ضریب چولگی این متغیر برابر ( ۲۳/۰ ) است که نشان می دهد این متغیر دارای چولگی به راست است. از آنجایی که قدر مطلق این ضریب کمتر از ( ۵/.۰ ) است، از نظر قرینگی دارای تفاوت بسیار اندکی با توزیع نرمال است.همچنین ضریب کشیدگی این متغیر برابر ( ۰۹/۰ ) می باشد که نشان دهنده ی بلندتر بودن ( پراکندگی کمتر ) توزیع این متغیر نسبت به توزیع نرمال است و با توجه به اینکه قدر مطلق ضریب کشیدگی کمتر از مقدار (۵/۰ ) است، کشیدگی توزیع، تفاوت اندکی با توزیع نرمال دارد.
۴- ۳ آمار استنباطی:
۴-۳-۱ بررسی نرمال بودن:
برای اجرای روش های آماری و محاسبه ی آماره ی آزمون مناسب و استنتاج منطقی درباره ی فرضیه های پژوهش، مهمترین عمل قبل از هر اقدامی، انتخاب روش آماری مناسب برای پژوهش است. برای این این منظور آگاهی از توزیع داده ها از اولویت اساسی برخوردار است. برای همین منظور در این پژوهش از آزمون معتبر کلموگروف – اسمیرونوف برای بررسی فرضیه نرمال بودن داده ها استفاده شده است. این آزمون با توجه به فرضیات زیر به بررسی نرمال بودن داده ها می پردازد:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
H0 : داده ها دارای توزیع نرمال نیستند.
H1 : داده ها دارای توزیع نرمال هستند.
اگر سطح معنی داری ( Sig ) برای کلیه متغیرها بزرگتر از سطح آزمون ( ۰۵/۰) باشد توزیع داده ها نرمال می باشد. همچنین می توان از قضیه حد مرکزی نرمال بودن متغییرها را سنجید. در این قضیه هرگاه حجم نمونه بزرگتر از ۳۰ باشد، می توان توزیع داده ها را نرمال در نظر گرفت.
جدول ۴-۷ آزمون کلموگروف اسمیرونوف متغیرهای پژوهش
متغیرها | حجم نمونه | آماره کلموگروف امیرونوف | سطح معنی داری Sig |
نتیجه آزمون | استفاده از قضیه حد مرکزی |
ریسک پذیری | ۱۶۰ | ۱٫۷۵۷ | ۰۰۴/۰ | نرمال نیست | نرمال است |
خلاقیت | ۱۶۰ | ۱٫۸۲۲ | ۰۰۳/۰ | نرمال نیست | نرمال است |