کل هزینههای ثابت، ریال
خروج چوب
پس از مطالعه اولیۀ خروج چوب آلات توسط قاطر یک نوبت چوبکشی به چهار جزء تقسیم شد (Ghaffariyan et al, 2009; Jourgholami et al., 2008).
حمل بدون بار: مدتزمانی است که قاطر از محل دپو شروع به حرکت کرده و با رسیدن به محل بارگیری به پایان میرسد.
بار زدن: از زمان توقف قاطر در محل قطع و تبدیل شروعشده و تا ریسمان روی پالان قاطر قرارگرفته و چوب آلات توسط کارگر همراه با ریسمان بسته میشود ادامه دارد.
حمل: از انتهای زمان بارگیری شروع می شود و تا زمانی که قاطر همراه بار با یک کارگر بهسوی دپو حرکت می کند و در دپو در محل تخلیه میایستد ادامه دارد.
خالی کردن: از انتهای زمان حمل آغازشده و در این مرحله کارگر همراه قاطر یا شخصی که در دپو میباشد اقدام به بازنمودن گره ریسمان نموده و چوب آلات بستهشده را روی زمین رها میسازد، سپس ریسمان را جمع می کند.
محاسبه هزینهی خروج به این صورت است که برای تعیین عوامل اثرگذار بر روی مقدار تولید از یک مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده گردید. مهمترین عوامل احتمالی اثرگذار شامل فاصله حمل چوب از محل بارگیری در جنگل تا دپو، شیب (درصد)، تعداد محصول در هر نوبت و حجم بار به مترمکعب بهعنوان فاکتورهای کمی احتمالی تأثیرگذار بر زمان یک نوبت چوبکشی اندازه گیری شدند. با بهره گرفتن از مدل حمل چوب با قاطر میتوان مقدار تولید در واحد زمان و زمان لازم برای حمل چوب آلات قطع و تبدیلشده و هزینه های مربوطه را به دست آورد. مقدار تولید از تقسیم حجم چوب خارجشده در واحد زمان به دست آمد. هزینه سیستم شامل هزینه مربوط به خرید حیوان، لوازم و ابزار حمل چوب حمل چوب و هزینه های کارگری است. نرخ حیوان عموماً به سه مؤلفه اصلی هزینه ثابت، هزینه متغیر و هزینه کارگری تقسیم میگردد (Akay, 2005). عمر کاری یک قاطر ۳۵-۳۰ سال است و بهطور میانگین ۵ سال عمر مفید کاری خواهد داشت و پسازآن عملکردش کاهش خواهد یافت. ساعات کار مفید روزانه ۵ ساعت و تعداد روز کاری با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه ۱۲۰ روز در نظر گرفته شد. مبنای محاسبه هزینهها سال ۱۳۹۳ میباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در جدول (۳- ۱۵) خلاصه وضعیت هزینههای خروج نشان دادهشده است.
جدول ۳‑۱۵هزینههای مربوط به خروج چوب با قاطر
قیمت خرید یک رأس قاطر (هزینه ثابت)
۳۰۰۰۰۰۰۰ریال
پالان قاطر (هزینه متغیر)
۱۵۰۰۰۰۰ ریال سالیانه
افسار و ریسمان (هزینه متغیر) (تعویض ماهیانه)
۵۰۰۰۰۰ ریال ماهیانه
نعل کردن قاطر (هزینه متغیر) (هر ده روز یکبار)
۸۵۰۰۰۰ ریال هر بار
هزینه تعلیف روزانه
۱۰۰۰۰۰ ریال
هزینه مای حمایتی شامل مکملهای غذایی، دارو،
خدمات دامپزشکی، شستن و نگهبانی دادن، (هزینه متغیر)
۱۶۰۰۰۰۰ ریال (پنج درصد قیمت خرید حیوان )
هزینه های کارگری (هزینه های کارگری برای بار زدن
و راندن حیوان در طول کار) (هزینه متغیر)
۴۲۰۰۰۰ ریال روزانه
نرخ حیوان (هزینه ساعتی سامانه حمل چوب با قاطر )
۱۵۹۶۳۶ ریال