-.۲۶۹
DVID
۳٫۵۴۸۸۴
۲۳۱۹۶٫۰۹۹۴۹
۵٫۳۸۱۸
.۴۵۰
-۱٫۰۵۷
GOV
.۵۰۶۲
.۲۲۱۶۹
.۰۴۹
۱٫۰۱۶
-.۲۲۷
OWN
.۵۷۲۷
.۲۴۱۰۵
.۰۵۸
-.۲۸۲
-۱٫۰۷۰
TANG
.۷۶۶۳
.۱۴۷۲۴
.۰۲۲
-۱٫۲۶۰
۱٫۵۰۱
۵-۲-۲) نتایج آزمون فرضیه ها
فرضیه های این تحقیق در دو قالب رگرسیون ترکیبی و مدل علّی مورد بررسی قرار گرفتند که در قالب رگرسیون ترکیبی این نتایج را می توان دید:
نتیجه فرضیه ۱: بین ریسک شرکت ها و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه اول حاکی از آن است که ضریب رگرسیون بین ریسک و حاکمیت شرکتی منفی بوده که نشان دهنده رابطه منفی و معکوس بین ریسک و حاکمیت شرکتی است. همچنین ارتباط بین ریسک و حاکمیت شرکتی در سطح خطای ۵% معنی دار بوده اند و بنابراین فرضیه تحقیق تائید شده و افزایش شاخص حاکمیت شرکتی، ریسک را کاهش می دهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نتیجه فرضیه ۲: بین سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه دوم نشان می دهد که ضریب رگرسیون بین سهامداران نهادی و حاکمیت شرکتی مثبت بوده که نشان دهنده رابطه مثبت بین سهامداران نهادی و حاکمیت شرکتی است. همچنین ارتباط بین سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی در سطح خطای ۵% معنی دار بوده اند و بنابراین فرضیه تحقیق تائید می گردد.
نتیجه فرضیه۳: بین سهامداران نهادی و ریسک شرکت ها رابطه معناداری وجود دارد.
نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه سوم حاکی از آن است که ضریب رگرسیون بین سهامداران نهادی و ریسک منفی بوده که نشان دهنده رابطه منفی بین سهامداران نهادی و ریسک است. همچنین ارتباط بین سهامداران نهادی و ریسک در سطح خطای ۵% معنی دار بوده اند و بنابراین فرضیه تحقیق تایید شده و یک رابطه منفی بین سهامداران نهادی و ریسک وجود دارد.
همچنین در قالب یک مدل علّی می توان به این نتایج دست یافت؛ در این تحقیق، ۹٫۹% از تغییرات ریسک توسط متغیر حاکمیت شرکتی و ۶٫۷% توسط متغیر سهامداران نهادی تعیین می گردد. بدین معنی که مدل تحقیق عمدتاً متغیرهای کلیدی مؤثر بر ریسک را پوشش می دهد. بر اساس محاسبات، شاخص حاکمیت شرکتی دارای بیشترین اثر مستقیم بر ریسک بوده است. همچنین ۳۷٫۷% از تغییرات حاکمیت شرکتی توسط متغیر سهامدران نهادی تعیین گردیده است.
نتیجه فرضیه ۱: بین ریسک شرکت و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
با توجه به مدل ساختاری تحقیق مشاهده می شود که میزان آماره تی بین دو متغیر ریسک شرکت و شاخص حاکمیت شرکتی برابر با ۱۷/۲ بوده واز آنجا که بیشتر از ۹۶/۱ است، لذا رابطه بین ریسک شرکت و شاخص حاکمیت شرکتی معنی دار است. همچنین میزان این تاثیر با توجه به نتایج بدست آمده برابر با ۰۹۹/۰ است.
نتیجه فرضیه ۲: بین سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی رابطه معناداری وجود دارد.
با توجه به مدل ساختاری تحقیق مشاهده می شود که میزان آماره تی بین دو متغیر سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی برابر با ۱۲/۹ بوده واز آنجا که بیشتر از ۹۶/۱ است، لذا رابطه بین سهامداران نهادی و شاخص حاکمیت شرکتی معنی دار است. همچنین میزان این تاثیر با توجه به نتایج بدست آمده برابر با ۳۷۷/۰ است.
نتیجه فرضیه۳: بین سهامداران نهادی و ریسک شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
با توجه به مدل ساختاری تحقیق مشاهده می شود که میزان آماره تی بین دو متغیر سهامداران نهادی و ریسک شرکت برابر با ۹۷/۱ بوده واز آنجا که بیشتر از ۹۶/۱ است، لذا رابطه بین سهامداران نهادی و ریسک شرکت رابطه معناداری معنی دار است. همچنین میزان این تاثیر با توجه به نتایج بدست آمده برابر با ۰۶۷/۰ است.
۵-۳) بحث
در تحقیق حاضر به بررسی ارتباط شاخص حاکمیت شرکتی و ریسک شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد و این ارتباط، هم از روش رگرسیون ترکیبی و هم از روش مدل علّی آزمون گردید. مورد بحث مدل علّی در کنار رگرسیون ترکیبی به این دلیل بوده است که خصوصیات مدل علّی را در نظر گرفته باشیم، این خصوصیات عبارتند از(امانی و همکاران،۱۳۹۱،ص۴۲):