۰٫۲۴۸
۰٫۴۱۸
MVA
۲٫۵۴۴
۰٫۳۶۳-
۰٫۱۶۴
۰٫۰۸۷۰
۰٫۹۳۲
۰٫۵۹۵
۰٫۵۷۱
LEV
۵٫۱۲۰
۰٫۲۸۶
۰٫۶۹۳
۳٫۱۵۹-
۲٫۷۷۶
۰٫۲۵۱
۰٫۳۳۸
SR
۶٫۴۵۵
۱٫۶۰۲
۰٫۴۹۹
۰٫۰۹۷
۳٫۸۲۳
۱٫۲۲۶
۱٫۳۵۹
PG
در جدول(۲- ۴)؛
ü اصلی ترین شاخص مرکزی، میانگین است که نشان دهنده نقطه تعادل و مرکز ثقل توزیع است و شاخص خوبی برای نشان دادن مرکزیت داده هاست. برای مثال مقدار میانگین برای متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE) برابر با (۰٫۷۳۲) می باشد که نشان می دهد بیشتر داده ها حول این نقطه تمرکز یافته اند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ü میانه یکی دیگر از شاخص های مرکزی می باشد که وضعیت جامعه را نشان می دهد. میانه متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE) برابر با (۰٫۶۹۸) است که نشان می دهد نیمی از داده ها کمتر از این مقدار و نیمی دیگر بیشتر از این مقدار هستند.
ü مینیمم و ماکزیمم، به ترتیب کمترین و بیشترین عدد متغیر در جامعه آماری را نشان می دهد. برای مثال مقدار مینیمم و ماکزیمم متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE) به ترتیب برابر با (۰٫۴۷۷ و ۰٫۹۰۳) می باشد، این مطلب حکایت از این دارد که متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE)، کمترین مقدار (۰٫۴۷۷) و بیشترین مقدار (۰٫۹۰۳) را به خود اختصاص داده است.
ü به طورکلی پارامترهای پراکندگی، معیاری برای تعیین میزان پراکندگی از یکدیگر یا میزان پراکندگی آنها نسبت به میانگین است. از مهم ترین پارمترهای پراکندگی، انحراف معیار است. مقدار این پارامتر برای متغیر ریسک سیستماتیک(SR) برابر با (۰٫۶۹۳) و برای متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE) برابر با (۰٫۰۴۹) می باشد که نشان می دهد در بین متغیرهای پژوهش، ریسک سیستماتیک(SR) و اندازه هیات مدیره(BSIZE) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان پراکندگی می باشند.
ü میزان عدم تقارن منحنی فراوانی را چولگی می نامند. اگر ضریب چولگی صفر باشد، جامعه کاملا متقارن است و چنانچه این ضریب مثبت باشد، چولگی به راست و اگر ضریب منفی باشد، چولگی به چپ دارد. با توجه به اینکه ضریب چولگی متغیرهای تخصص حسابرس در صنعت(BFS)، نقدینگی(LIQ)، ارزش افزوده بازار(EVA)، ریسک سیستماتیک(SR) و پتانسیل رشد(PG) مثبت می باشند، بنابراین توزیع دارای چوله به راست است که از نظر قرینگی دارای تفاوت زیادی با توزیع نرمال است و برای سایر متغیرهای پژوهش توزیع دارای چوله به چپ است که از نظر قرینگی دارای تفاوت کم با توزیع نرمال است.
ü میزان کشیدگی منحنی فراوانی نسبت به منحنی نرمال استاندارد را برجستگی می نامند. اگر کشیدگی حدود صفر باشد، یعنی منحنی فراوانی از لحاظ کشیدگی وضع متعادل و نرمالی دارد، اگر این مقدار مثبت باشد، منحنی برجسته و اگر منفی باشد، منحنی پهن می باشد. به عبارتی، مثبت بودن ضرایب کشیدگی حکایت از این مطلب دارد که توزیع متغیرها از توزیع نرمال بلندتر بوده و داده ها حول میانگین متمرکزتر شده اند. برای مثال مقدار کشیدگی برای متغیر اندازه هیات مدیره(BSIZE) برابر با (۵٫۰۲۰) می باشد که نشان دهنده برجسته بودن منحنی این متغیر می باشد. متغیر نقدینگی(LIQ) بیشترین برجستگی و متغیر استقلال هیات مدیره(BIND) کمترین برجستگی را نسبت به منحنی نرمال دارد. به عبارتی، با توجه به اینکه ضرایب کشیدگی تمامی متغیرها مثبت می باشند، می توان چنین اظهار نمود که توزیع متغیرها از توزیع نرمال بلندتر بوده و داده ها حول میانگین متمرکزتر شده اند.
۳ - ۴- بررسی مانایی(ایستایی) متغیرهای پژوهش
در اقتصادسنجی مهم ترین بحثی که در حال حاضر وجود دارد، بررسی روشهایی است که از عدم کاذب بودن رگرسیون برآوردی اطمینان حاصل شود. عدم کاذب بودن رگرسیون برآوردی را به روش های متفاوتی مورد بررسی قرار می دهند. عمدتاً نامانایی متغیرها یا به عبارتی تصادفی بودن سری زمانی متغیرها منجر به کاذب شدن رگرسیون برآوردی می شود. مانایی متغیرها یکی از مباحث عمده اقتصادسنجی است.
به کارگیری روش های معمول اقتصادسنجی در برآورد مدل بر این فرض استوار است که متغیرهای الگو مانا هستند. اگر متغیرهای الگو نامانا یا دارای ریشه واحد باشند، در این صورت آزمون های T و F معمول از اعتبار لازم برخوردار نخواهند بود.