پرسشنامه عدالت سازمانی
نظامی و شکرکن (۱۳۸۳) ضرایب روایی (سازه ای) و پایایی (آلفای کرونباخ) این پرسشنامه را محاسبه و به ترتیب برای عدالت سازمانی کلی ۴۲% و ۸۵% برای عدالت توزیعی ۴۵% و ۷۸% برای عدالت رویه ای ۵۷% و ۸۳% و برای عدالت تعاملی ۴۰% و ۶۴% گزارش کرده اند. همچنین در پژوهش غفوری گل پرور (۱۳۸۸) ضریب پایایی این پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که برای عدالت سازمانی کلی ۹۲%، برای عدالت توزیعی ۸۴%، برای عدالت رویه ای ۷۸% و برای عدالت تعامل ۸۶% بدست آمد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
هاشمی (۱۳۹۰) در تحقیقی پایانی این پرسشنامه را محاسبه و به ترتیب برای عدالت سازمانی کلی ۸۶%، برای عدالت توزیعی ۸۱%، برای عدالت رویه ای ۸۸%، برای عدالت تعاملی ۷۸% بدست آورد.
در این پژوهش پایایی این پرسشنامه با بهره گرفتن از روش آلفای کرونباخ محاسبه شد.
جدول (۳-۴) ضریب آلفای کرونباخ را برای کل پرسشنامه و هر یک از مؤلفه های عدالت سازمانی نشان می دهد.
جدول (۳-۴) ضریب آلفای کرونباخ مربوط به پرسشنامه عدالت سازمانی
متغیرها
ضریب آلفای کرونباخ
عدالت توزیعی
۸۴%
عدالت رویه ای
۸۴%
عدالت تعاملی
۹۵%
کل پرسشنامه
۹۴%
روش های آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل داده ها
از روش های آمار توصیفی جهت طبقه بندی نمرات خام، طراحی جدول توزیع فراوانی و محاسبه شاخص های پراکندگی نظیر میانگین و انحراف معیار استفاده شده از روش های آمار توصیفی و استنباطی در جهت آزمون فرضیه ها استفاده شده سپس از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی اسپیرمن (بسته به نرمال یا غیرنرمال بودن توزیع متغیرها)، رگرسیون خطی، T مستقل، روش ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین روایی پرسشنامه، روش ANOVA، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون های تعقیبی، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شد. لازم به ذکر است که کلیه عملیات آماری با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام گرفته و برای رسم نمودارها از نرم افزار Excel نسخه ۲۰۰۷ استفاده شده است.
روش اجرای تحقیق
پس از انجام هماهنگی و نامه نگاری با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان و دریافت آدرس تمام شرکت های فعال تعاونی تولیدی از اداره ی کل اقدام برای جمع آوری داده های تحقیق دریافت گردید و با مراجعه به تمامی شرکت ها در نواحی مختلف اقدام به جمع آوری پرسشنامه ها گردید که در مجموع ۱۵۷ عدد پرسشنامه یعنی حدود ۸۰ درصد پرسشنامه توسط محقق جمع آوری گردید.
فصل چهارم
یافته های تحقیق
مقدمه
در این فصل برای تجزیه و تحلیل دادههای آماری و بررسی فرضیههای تحقیق با بهرهگیری از نرمافزار آماری[۷۸] SPSS از آمارههای توصیفی و آزمونهای استنباطی متناسب با نوع دادهها و متغیرها استفاده گردید، بدین ترتیب که ابتدا با بهره گرفتن از جداول توزیع فراوانی و نمودارهای ستونی به توصیف متغیرهای جمعیتشناختی پاسخگویان (جنسیت، سن، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و سابقه کار) پرداخته شد، سپس برای تجزیه و تحلیل فرضیههای تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون[۷۹] بهره گرفته شد، و برای تعیین سهم هر کدام از متغیرهای پیشبین (مولفههای عدالت سازمانی) در تبیین تغییرات متغیر ملاک(رفتار مدنی سازمانی)، تحلیل رگرسیون چندگانه[۸۰] به روش گام به گام[۸۱] به کار برده شد. در پایان برای مقایسه متغیرهای مورد مطالعه در بین کارکنان زن و مرد، از آزمون لوین[۸۲](آزمون برابری واریانسها) و آزمون tگروههای مسقل[۸۳](آزمون برابری میانگینها) استفاده گردید.
یافتههای توصیفی
توصیف پاسخگویان بر حسب جنسیت آنها
جدول (۴-۱) توزیع فراوانی و درصد مربوط به جنسیت پاسخگویان
جنسیت
فراوانی