۴
۱۰۰%
۱۰۰%
۴
۱۰۰%
۱۰۰%
MDD
-
-
-
-
-
-
DYS
۴
۷۵%
۵۰%
۴
۷۵%
۵۰%
Dep NOS
۳
۶۷%
۳۳%
۳
۶۷%
۶۷%
برخی از آزمودنیها اختلالهای همبود چندگانه دارند و مجموع اختلالهای همبود می تواند بیشتر از تعداد آزمودنیها باشد. پرسشنامه اختصاصی برای اختلال هراس در دسترس نبود، بنابراین برای این اختلال ملاک قضاوت بر اساس درجهبندی شدت بالینی (CRS) و مقیاس سازگاری اجتماعی و کاری محاسبه شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
یادداشت: TRS= وضعیت پاسخدهی درمان؛ HESF= وضعیت عملکرد نرمال؛ GAD= اختلال اضطراب فراگیر؛ OCD = اختلال وسواسی-اجباری؛ SAD= اختلال اضطراب اجتماعی؛ PDA= اختلال هراس با گذرهراسی؛ Anx NOS= اختلال اضطرابی نامشخص؛ MDD= اختلال افسردگی اساسی؛ DYS= اختلال افسردهخویی؛ Dep NOS= اختلال افسردگی نامشخص
در این پژوهش از آزمونهای خیدو برای بررسی تفاوت در نرخ تغییرات بالینی مربوط به تشخیصهای اصلی این پژوهش (اختلال اضطراب فراگیر، اختلال وسواسی-اجباری، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال افسردگی اساسی و اختلال افسردهخویی) استفاده شد. نتایج آزمون خیدو نشان داد که بین تشخیصهای اصلی که به وضعیت پاسخدهی درمان فراتشخیصی مبتنی بر افکار تکرارشونده منفی در پایان درمان دست یافتند (اختلال اضطراب فراگیر: ۱۰۰%؛ اختلال وسواسی- اجباری: ۷۵%؛ اختلال اضطراب اجتماعی: ۱۰۰%؛ اختلال افسردگی اساسی: ۱۰۰% و اختلال افسردهخویی: ۶۷%) تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (df4)= 8.84, p=.12)2). همچنین نتایج آزمون خیدو در وضعیت عملکرد نرمال نیز به نتایج مشابه وضعیت پاسخدهی درمان دست یافت و بین تشخیصهای اصلی مربوط به وضعیت عملکرد نرمال (اختلال اضطراب فراگیر: ۱۰۰%؛ اختلال وسواسی- اجباری: ۷۵%؛ اختلال اضطراب اجتماعی: ۵۰%؛ اختلال افسردگی اساسی: ۵۰% و اختلال افسردهخویی: ۶۷%) تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (df4)= 6.84, p=.08)2). اگرچه این مقایسهها به دلیل حجم طبقه های تشخیصی کم با محدودیتهایی در بسط نتایج آن مواجه است ولی شواهد اولیه مبنی بر تأثیرهای مساوی درمان فراتشخیصی مبتنی بر افکار تکرارشونده منفی برای اختلالهای ناهمگن فراهم می کند.
علاوه بر این نتایج جدول ۵۹-۴ نشان میدهد که ۷۸ درصد آزمودنیهای گروه درمان فراتشخیصی مبتنی بر افکار تکرارشونده منفی در تشخیصهای همراه در مرحله پایان درمان از وضعیت بیماری به وضعیت پاسخدهی درمان و ۶۵ درصد آنها به وضعیت عملکرد نرمال (شاخص دیگری از تغییرات معنادار بالینی) دست یافتهاند. در مرحله پیگیری دوماهه نیز آزمودنیهای تحت درمان فراتشخیصی مبتنی بر افکار تکرارشونده منفی در شاخص های وضعیت پاسخدهی درمان و وضعیت عملکرد نرمال به ترتیب به میزان ۷۷ و ۷۴ درصد ارتقا یافتند که نهتنها دستاوردهای درمانی مربوط به تشخیصهای همراه در طول دوره دوماهه پیگیری حفظ شد بلکه نسبت به پایان درمان هم ارتقا پیدا کرد. بر اساس نتایج جدول ۵۹-۴ بیشترین تغییرات معنادار بالینی در تشخیصهای همراه مربوط به گروه درمان فراتشخیصی مبتنی بر افکار تکرارشونده منفی متعلق به اختلالهای اضطرابی و کمترین آن متعلق به اختلالهای افسردگی است.
در مورد تغییرات معنادار بالینی مربوط به درمان فراتشخیصی بارلو بر اساس نتایج جدول ۶۰-۴ میتوان این گونه جمعبندی کرد که این درمان در حوزه تشخیصهای اصلی در مرحله پایان درمان موفق به کسب ۶۷% درصد در وضعیت پاسخدهی درمان و ۵۳% درصد در وضعیت عملکرد نرمال شده است. در مرحله پیگیری دوماهه نیز آزمودنیهای تحت درمان فراتشخیصی بارلو در شاخص های وضعیت پاسخدهی درمان و وضعیت عملکرد نرمال به ترتیب به ۶۰% و ۵۱% درصد دست یافتند که حاکی از حفظ دستاوردهای درمانی مربوط به تشخیصهای اصلی در طول دوره دوماهه پیگیری میباشند، البته میزان آن نسبت به پایان درمان اندکی کاهش یافت.
جدول ۶۰-۴٫ شاخص های معناداری بالینی گروه درمان فراتشخیصی بارلو در اختلالهای اصلی و همراه در دو مرحله پایان درمان و پیگیری دوماهه
تشخیصهای بالینی
پایان درمان
پیگیری دوماهه