فصل دوم ساختار توربینهای بادی را توضیح می دهد و در ابتدا به بیان کلیات و مفاهیم انرژی باد می پردازد و سپس اجزای توربینهای بادی، استانداردها و تاییدیه های مربوط به توربینها را به بحث می گذارد.
فصل سوم، تاثیر شرایط آب و هوایی بر قابلیت اطمینان را بررسی می کند و بدین منظور در ابتدا به نحوه عملکرد توربین بادی می پردازد و در ادامه تاثیرات آب و هوا بر نرخ خرابی و زمان تعمیرقطعات را بررسی می کند وبه صورت جدول تغییرات سرعت باد را در فصول مختلف سال نمایش می دهد.
در فصل چهارم سیستم مورد مطالعه ارزیابی می گردد و شاخص های قابلیت اطمینان در سه حالت:۱-عدم حضور DG[1] وعدم تاثیر شرایط جوی ۲- با وجود DG و عدم تاثیر آب وهوا ۳- با وجود DG و با تاثیر شرایط جوی مطالعه و ارزیابی می گیرند.
فصل پنجم شامل نتیجه گیری و پیشنهادات می شود.
فصل اول
تولید پراکنده وقابلیت اطمینان در سیستم قدرت
تولید پراکنده معمولاً به واحدهای تولیدی گفته می شود که از فرمان دیسپاچینگ خارج اند ودر قبال تولید انرژی پول دریافت می کنند.معمولا ظرفیت های پایین دارند ولی ضرورتا این طور نیست. تکنولوژی های مختلفی از جمله سلول های خورشیدی، توربین های بادی، پیل های سوختی، توربین های گازی کوچک و … در واحدهای تولید پراکنده مورد استفاده قرارمی گیرد،تجدید پذیر بودن جز ذات آن نیست.
به عنوان مثال کارخانجاتی که منبع تولید انرژی دیزل دارند ولی چون کنتور یکطرفه دارند و برای انتقال برق به شبکه پول دریافت نمی کنند تولید پراکنده نیستند. با توجه به ایجاد رقابت و تجدید ساختار در سیستم های قدرت انتظار می رود واحدهای تولیدی کوچک (تولید پراکنده) نقش فزاینده ای در آینده ی این سیستم ها داشته باشند [۵].
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
عوامل محرک فراوانی باعث افزایش تمایل به بکارگیری سیستم های تولید پراکنده شده است . به طور کلی این عوامل را می توان در پنج گروه به شرح زیر تقسیم بندی نمود [۶].
-
- پیشرفت های صنعتی چشم گیر در ساخت و بکارگیری تکنولوژی های مرتبط
-
- محدودیت های موجود در احداث خطوط انتقال نیرو
-
- ورود بحث بازار برق و مسائل مرتبط با آن در سیستم قدرت
-
- افزایش تقاضای مشترکین برای سرویس با قابلیت اطمینان بالا
-
- حساسیت بالا در خصوص آلودگی های محیط زیست
۱-۱ ویژگی های اصلی منابع پراکنده
تولیدات پراکنده دارای ویژگی هایی می باشند که در ذیل مورد بررسی قرار می گیرند [۷].
۱-۱-۱ مشخصات منابع پراکنده
۱-ظرفیت کم
۲- پراکندگی از نظرجغرافیایی
۳ - تجدید پذیربودن منبع اصلی
۴- غیر متمرکز بودن بهره برداری ازآنها
۲-۱-۱مزایای بکارگیری منابع پراکنده
۱-کمک به ژنراتورهای اصلی در بار پیک
۲-کاهش نیاز وجود ژنراتورهای رزرو
۳-افزایش ظرفیت شبکه در مدت کمتر با هزینه کمتر
۶-افزا یش قابلیت اطمینان
۷-کاهش قطعی برق برای مصرف کنندگان حساس
۸-بهبود کیفیت برق برای مصرف کنندگان حساس
۹-استفاده مفید تر از سوخت
۱۰-کاهش هزینه سرویس انتقال
۱۱-مطرح شدن مفهوم میکروگرید
تمامی مزایای گفته شده مزایای بالقوه هستند.برای رسیدن به منافع بالفعل DG باید:
-
- قابل اطمینان
-
- قابلیت دیسپاچینگ[۲]
-
- در مکان درست نصب گردد
۳-۱-۱ مشکلات بکار گیری منابع پراکنده
۱-فلیکر ولتاژ(ولتاژ در محدوده ۲تا ۲۵ هرتز تغییر میکند و بدترین حالت در فرکانس ۱۸ هرتز است)
۲-تغییرات پله ای در خروجیDG
۳-تغییرات شدید نور خورشید یا باد
۴-رفتار دینامیکی ماشین ها و عمل متقابل آن ها با رگولاتور ولتاژ
۵-تولید هارمونیک
۶-تغییر جریان های اتصال کوتاه.
۲-۱ تعریف قابلیت اطمینان
منظور از قابلیت اطمینان ، احتمال عملکرد صحیح ، مطلوب و مطابق با معیارهای معین یک عنصر و یا یک سیستم در یک شرایط کار و یک مدت زمان مشخص می باشد .به عبارت دیگر قابلیت اطمینان در دو عبارت کفایت و امنیت تعریف می شود که کفایت ،معیار اندازه گیری توانایی سیستم در پاسخگویی به بار و امنیت ،توانایی سیستم در رویارویی با حوادث می باشد.در دیدگاه سنتی،کفایت یک بررسی احتمالی از توانایی تولید و امنیت یک لیست قطعی از حوادث ناسازگار است که از معیارهای طراحی بشمار می روند.در محیط تجدید ساختار شده،تولید کافی با در نظر گرفتن نرخ خروج واحدها و ظرفیت رزرو برای پاسخگویی به بار باید وجود داشته باشد ولی کفایت نمی تواند این مساله را در نظر بگیرد که تولید معینی به بار معینی اختصاص یابد.با این حال تا جایی که به تولید مربوط است مشکل خاصی وجود ندارد و مشکل اصلی مربوط به سیستم انتقال است.
واحدهای تولید پراکنده با توجه به مشخصات و شرایط بهره برداری می توانند تأثیرات مثبت قابل توجهی را روی شبکه های توزیع بوجود آورند . از مهمترین این اثرات که بیش از بقیه شرکت های توزیع را در نصب و راه اندازی این واحدها تحریک می نماید، بهبود قابلیت اطمینان سیستم است . تاکنون مطالعات متعددی در زمینه ی ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه های توزیع انرژی الکتریکی ارائه و مطرح شده که در تمامی آن مطالعات ، راهکارهایی جهت محاسبه ی شاخص های قابلیت اطمینان در شبکه ارائه شده است [۸].
با توجه به این موضوع یکی از نیازمندی های اساسی در طراحی و امکان سنجی استفاده از واحدهای تولید پراکنده درشبکه های توزیع، بهره گیری از روش های مناسب در ارزیابی تأثیر این واحدها روی قابلیت اطمینان سیستم است.
۳-۱ مطالعات و اهداف
مطالعات قابلیت اطمینان در سیستم قدرت به سه بخش کلی :