پژوهشگر(ان)
سال پژوهش
موضوع پژوهش
نتایج
۱۶
کلارک و کاسیماتیس
۲۰۱۴
استفاده از تسلط تصادفی برای ایجاد بازده غیرعادی سهام
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
این پژوهش نشان میدهد که بازده ها با توجه به مدل های تک شاخصی CAPM، سه عاملی فاما و فرنچ، چهار عاملی کارهات و پنج عاملی نقدینگی قوی است.
۱۷
اگلیاردی و همکاران
۲۰۱۴
شاخص ریسک کل برای منطقه یورو با رویکرد تسلط تصادفی
در نهایت یک همبستگی مثبت بین رتبه بندی آسیب پذیرترین شرکت ها و رتبه بندی S&P مشهود بود در حالی که همبستگی برای دیگر کشورها ضعیف تر است.
۱۸
هوانگ و همکاران
۲۰۱۵
مناسب بودن طلا برای متنوع کردن پرتفوی با استفاده تجزیه وتحلیل تسلط تصادفی در بورس پاریس
نتایج پژوهش آنها نشان داد که پورتفوی های سرمایه گذاری که در خود دارای طلا می باشند دارای برتری تصادفی مرتبه دوم و سوم نسبت به پرتفوی هایی که در آنها طلا نیست، هستند.
۲-۱۱-۳- نقدی بر پژوهشهای گذشته و نوآروی پژوهش حاضر
در قسمت قبل پژوهشهایی ارائه شد که در آنها از معیار تسلط تصادفی بهره گرفته شده بود. پژوهش داخلی برای سنجش ریسک با بهره گرفتن از معیار تسلط تصادفی در صنایع منتخب بورس و مقایسه آن با سنجههای ریسک مدنظر در این پژوهش، انجام نشده است. در پژوهشهای خارجی همان طور که اشاره شد از معیار تسلط تصادفی برای رتبهبندی شرکتها مورد مطالعه و مقایسهی بین چند فرصت سرمایهگذاری استفاده شده است. همچنین پژوهشهایی به مقایسهی نتایج حاصل از این معیار با نتایج معیارهای سنتی مانند واریانس پرداخته شده است. در این پژوهش تلاش میشود تا در ابتدا با بهره گرفتن از معیار تسلط تصادفی به عنوان معیاری جامع و فاقد مفروضات محدود کننده به رتبهبندی شرکتهای خودرویی و شیمیایی پرداخته شود. در ادامه معیارهای انحراف معیار، انحراف معیار نامطلوب و نیم واریانس به عنوان معیارهای پر کاربرد در بازار سرمایه و دارای ساختارهای متفاوت، به سنجش ریسک و رتبهبندی شرکتهای مورد مطالعه پرداخته میشود.
۲-۱۲- خلاصه و نتیجه گیری
سرمایهگذاری به تعویق انداختن مصرف فعلی برای دستیابی به امکان مصرف بیشتر در آینده میباشد که شامل روشهای سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم میشود. سرمایهگذاری در شرکتهای بورس از روشهای سرمایه گذاری غیرمستقیم است. بازار بورس به عنوان پل ارتباطی بین سرمایهگذاران و شرکتهای سرمایه پذیر قرار دارد. از طرف دیگر به جهت این که بزرگترین بازار سرمایهی کشور می باشد از اهمیت فراوانی برخوردار است. از این رو سنجش ریسک شرکتهای بورس از اهمیت بالایی برخوردار میباشد چرا که سرمایهگذاران پیوسته ریسک شرکت را به عنوان معیاری برای سرمایهگذاری در شرکتها در نظر میگیرند. معیارهای متنوعی برای سنجش ریسک توسط متخصصین علوم مالی معرفی گردیده است. از میان معیارهای سنجش ریسک، معیار تسلط تصادفی با توجه به این که به مشخصات پارامتری کامل از ترجیحات تصمیمگیرنده و توزیع آماری از گزینههای انتخاب نیاز ندارد و به مجموعهای از مفروضات کلی تکیه دارد، نسبت به سایر معیارهای سنجش ریسک میتواند نتایج بهتری را به ارمغان آورد.
در این فصل سعی بر آن بود که ادبیات و پیشینه پژوهش ارائه گردد. بدین منظور ابتدا به بررسی مفهوم ریسک و تعریف دقیقی از آن و به تشریح رابطهی بین ریسک و بازده و رابطه آن باسرمایهگذاری پرداخته شد. در ادامه مفاهیم متعدد ریسک، منابع ریسک که شامل ریسک بازار، ریسک تورمی، ریسک تجاری، ریسک نقدینگی و اهمیت آن از منظر سرمایهگذاران بیان شد. قابل ذکر است ریسکهای بازار سهام، نوسان نرخ ارز، نوسان قیمت و نوسان نرخ بهره خود شامل ریسک بازار میباشند که به شرح آنها پرداخته شده است.
در علم مالی ریسک به دو بخش قابل تقسیم میباشد: ریسک سیستماتیک و ریسک غیرسیستماتیک که به آن ها پرداخته شده است و در پایان به توضیح مختصری در مورد معیارهای متداول اندازهگیری ریسک مانند حساسیت و نوسان و شرح کاملی از سنجههای ریسک نامطلوب مانند نیم سنجههای ریسک پرداخته شد.
بعد از شرح شرکتهای صنعت خودرو و شیمیایی بورس به شرح کاملی از معیارهای تسلط تصادفی مرتبهی اول، تسلط تصادفی مرتبهی دوم و تسلط تصادفی مرتبهی سوم و مفروضات هر یک از آنها پرداخته شده است. لازم به ذکر است که مزیتهای هر سه مرتبهی تسلط تصادفی نیز ذکر شده است.
بعد از آشنایی کامل با ادبیات و مبانی نظری پژوهش، به بیان پیشینهای جامع از موضوع پژوهش پرداخته شد. بدین منظور سعی بر آن شد تا جدیدترین مطالعات انجام گرفته در زمینهی سنجش ریسک و موارد استفاده از معیار تسلط تصادفی مورد بررسی قرار گیرد و به نوعی تمایز این پژوهش با سایر پژوهشهای انجام شده در این باب آشکار شد. پس از آشنایی با ادبیات و پیشینه پژوهش، در فصل بعد به معرفی روش پژوهش و معیارهای مورد استفاده در محاسبهی متغیرهای پژوهش پرداخته خواهد شد.
فصل سوم
روش شناسی پژوهش
۳-۱- مقدمه
اطلاع داشتن از ریسک دارایی یکی از الزامیترین مسائل برای تصمیمگیری سرمایهگذاران و برنامهریزان در عرصه های اقتصادی است. سرمایهگذاری در بنگاههای اقتصادی، ابزارها، اوراق بهادار و غیره زمانی کمترین هزینه را به همراه دارد که اطلاعاتی که در نتیجه یک معیار مطلوب است وجود داشته باشد. تعیین این رتبهبندی از نظر ریسک، مسوولیتی است که در این پایان نامه برای دو صنعت بزرگ و تأثیر گذار در بورس اوراق بهادار انجام شده است.
به دلیل اهمیتی که روش شناسی پژوهش در رسیدن به نتایج مطلوب دارا می باشد از این رو در این فصل به ارائه نحوهی انجام این مطالعه از همهی جهات پرداخته میشود. در ادامه پس از بیان نوع پژوهش و روشی که در پژوهش دنبال میشود، به جامعه، نمونه مورد مطالعه و بازهی زمانی که مد نظر قرار داده شده و همچنین روش گردآوری دادهها پرداخته میشود. سپس روش محاسبه متغیرهای مورد استفاده ارائه میشود و مفاهیم آماری و روشهای محاسبه تسلط تصادفی مرتبههای اول، دوم و سوم به تفصیل مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل پیش رو ابتدا روش اجرای پژوهش بیان میشود. سپس در چارچوب روش تحقیق، ابتدا به اهداف پژوهش و سپس به قلمروهای زمانی و مکانی پژوهش اشاره میشود. ارائه اطلاعات جامعه آماری و نمونه مورد بررسی به صورت شفاف، بخش دیگری است که در این فصل به آن خواهیم پرداخت. سپس توضیحاتی در خصوص ابزار گردآوری اطلاعات ارائه خواهد شد و متغیرهای تحقیق و روشهای گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز در انتها بیان خواهند شد.
۳-۲- روش پژوهش
این پژوهش از لحاظ بررسی دادهها از نوع پس - رویدادی میباشد چرا که دادههای سالهای گذشته را مورد بررسی قرار میدهد. بر اساس هدف نیز این پژوهش از نوع کاربردی است زیرا به سمت کاربرد عملی دانش هدایت شده و اقدامهای مؤثر را بیشتر مورد توجه قرار داده و به علتها کمتر توجه کرده است. باید ذکر کنیم که این پژوهش از نظر روش، از نوع توصیفی – همبستگی است زیرا که درصدد کشف روابط بین متغیرهای مختلف با بهره گرفتن از ضریب همبستگی و توصیف روابط بین آنهاست.
در این پژوهش درصدد هستیم تا با بهره گرفتن از معیارهای انحراف معیار بازدهها، انحرافمعیار نامطلوب و نیم واریانس، ریسک شرکتهای دو گروه صنعت خودرو و مواد شیمیایی را محاسبه و رتبه بندی کنیم و سپس ریسک شرکتهای ذکر شده را با معیار جدید تسلط تصادفی محاسبه و رتبه بندی کنیم. در ادامه شرکتهای دو صنعت را به تفکیک، از نظر تسلط تصادفی نوع اول، نوع دوم، نوع سوم بررسی کرده و در پایان همهی رتبه بندیهای حاصله از تسلط تصادفی را با رتبه بندیهای مبتنی بر معیارهای دیگر ریسک ذکر شده در بالا، مقایسه کرده و برای آزمون همبستگی میان رتبه بندیها از آماره ناپارامتریک ضریب همبستگی رتبهای اسپیرمن[۸۴] استفاده میشود. به منظور تعیین همبستگی از نرم افزار spss 22 [۸۵] و جهت گردآوری، طبقه بندی دادهها و انجام تجزیه و تحلیلهای مربوط به رتبه بندیهای شرکتها از نرم افزارهای office 2013 و Matlab R2013a، بهره گرفته شده است.