سوال ۸
۶۳
۶۰
۳۴۰
۳۷
سوال ۹
۳۰
۱۴۹
۲۵۷
۶۳
سوال ۱۰
۲۶
۳۷۴
۷۳
۲۷
سوال ۱۱
۲۶
۳۴۵
۷۴
۵۵
سوال ۱۲
۲۴
۷۷
۷۶
۳۲۳
تحلیل آماری:
در پرسش نامه ۱۲ سوال دیده می شود. فی الواقع با طرح این سوالات مبنا بر آن بوده است که آیا جهانگردی می تواند بر وقوع جرم موثر باشد یا خیر. این تحقیق میدانی در فرودگاه امام و در یک دوره ی زمانی هشت روزه و در میان مسافران و جهانگردان داخلی به عمل آمده است.
تعداد مصاحبه شوندگان ۵۰۰ نفر می باشد.
سوال اول این است که آیا با خانواده سفر می کنید؟ ۲۵۲ نفر از ۵۰۰ نفری که مورد تحقیق قرار گرفتند علاقه مند به این بودند که به تنهایی سفر کنند که متاسفانه بسیاری از پاسخ به اینکه آیا متاهل یا مجرد هستند امتناع می کردند و جالب بود از این ۲۵۲ نفر ۲۰۱ نفرشان طبق آمار موجود زیاد سفر می کردند. حقیقتاً یکی از سوالات این پرسشنامه این بود که به کدام کشور سفر می کنید ولی مشخصاً پاسخ درستی داده نمی شد و با این اظهارات مبنی بر اینکه جایی میرویم که دلمان خوش باشد یا کمی هوای صاف استشمام کنیم و یا کمی تفریح کنیم و از این دست پاسخ می دادند. به همین دلیل جای جواب این سوال خالی ماند که به کجا و یا کدام کشور سفر می کنند. سوال سوم این است که برای چه سفر می کنید؟ ۲۴۱ نفر از ۵۰۰ نفر علت سفر را تفریح و ۱۶۹ نفر علت سفر را درس و ۷۷ نفر کار را علت سفر اعلام کردند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
به هر روی پاسخ این سوال در راستای اثبات این موضوع بود که انسان به دلیل نیاز سفر می کند. این مساله قابل تأمل است که ۲۴۱ نفر از ۵۰۰ نفر علت سفر را تفریح اعلام کردند.
حال سوال پیش می آید این تفریح چیست که در کشور یافت نمی شود که فرد بخاطر آن حاضر است با صرف هزینه مادی و معنوی به آن دست یابد که پاسخ این سوال را در فصل اول می بینیم.
در سوال چهارم آمده است تا چه اندازه نزدیکی فرهنگی مقصد با کشور خودتان مهم است؟ از میان ۵۰۰ نفر ۳۶۹ نفر پاسخ دادند که برای ایشان مهم نیست و تنها ۵۳ نفر برایشان مهم بود.
به قصد، بین سوال ۳ و ۵ که ارتباط دقیق و نزدیکی با هم دارند فاصله گذاشته شد تا بتوانیم این اطلاعات را بصورت غیرمستقیم از فرد اخذ کنیم و آن این بود که اگر برای تفریح سفر می کنید تا چه اندازه تفریحات کشور مقصد را در کشور خود دریافت نمی کنید؟
۲۵۰ نفر پاسخ دادند که تفریحات کشور خود را در کشور مقصد یافت می کنند. حال آنکه ۱۳۲ نفر هم گزینه ی متوسط را انتخاب کردند.
از جمع سه سوال فوق در می یابیم که ظاهراً تفریحی برای این گروه پراهمیت است که با تفریحات کشور خودشان از حیث نزدیکی به فرهنگ و آیین بومی غریبه باشد. به سخن دیگر تفریحی برای این مسافران جذبه دارد که با فرهنگ و آیین غیربومی نزدیک و قرینه است.
در ادامه سوال ۶ را می بینیم که آمده است تا چه اندازه تفریحات کشور مقصد را خلاف قانون کشور خود می دانید؟ ۲۳۰ نفر پاسخ دادند که زیاد است و ۱۱۳ نفر اظهار داشتند که بصورت میانه و متوسط تفریحات کشور مقصد با قانون کشورشان در تعارض است و صرفاً از ۵۰۰ نفر ۶۱ نفر پاسخ دادند که تفریحات کشور مقصد با کشورشان در تعارض است و از این میان ۶۸ نفر پاسخ دادند که در حد کمی تفریحات کشور مقصد با کشورشان در تعارض است.