مقدار خاک رس یک و دوبار اصلاح شده(gr)
درصد وزنی خاک رس مصرفی(%)
مقدار مونومر مصرفی(gr)
کدنمونه
۱۴/۲
۵
۳۰
MMA/KT
۱۴/۲
۵
۳۰
MMA/KT.S
تهیه نانو کامپوزیت پلیمر / خاک رس اصلاح شده
در ابتدا برای بدست آوردن شرایط آزمایش، پلی متیل متاکریلات به روش پلیمریزاسیون تعلیقی تهیه شد و سپس نانو کامپوزیت آن با ایجاد شرایط بهینه سنتز گردید.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تهیه پلی متیل متاکریلات به روش تعلیقی
برای تهیه پلی متیل متاکریلات، از یک راکتور یک لیتری شیشه ای سه دهانه استفاده شد که ۷۵۰ میلی لیتر از آن توسط ۶۷۵ میلی لیتر فاز آبی و ۷۵ میلی لیتر فاز آلی پر شده است. برای تهیه فازآبی در ابتدا۶۷۵/۰گرم پایدارکننده به آرامی درون ۶۷۵ گرم آب دیونیزه شده حرارت دیده، ریخته شد و تا حل شدن کامل پایدارکننده هم زدن ادامه یافت. برای تهیه فاز آلی، ۷۰۵/۰ گرم از شروع کننده بنزوئیل پراکساید به درون ۵/۷۰ گرم از مونومر متیل متاکریلات در دمای محیط ریخته شد و به آرامی هم خورد.
پس از آماده سازی فازهای آبی و آلی، ابتدا فازآبی به درون راکتور ریخته شد و دور همزن در rpm160تنظیم گشت. سپس فاز آلی به درون راکتور اضافه شد و پس از گذشت نیم ساعت از اختلاط دو فاز و به تعادل رسیدن اندازه ذرات، دمای حمام آب که راکتور درون آن قرار داشت در ۷۵ ثابت وگرمادهی به راکتور آغاز گشت. زمان انجام واکنش ۷ ساعت به طول انجامید تا درصد تبدیل مونومر به پلیمر بالا رود. پس از خاتمه یافتن واکنش، محصول از راکتور خارج و به منظور حذف پایدارکننده،ابتدا با آب شستشو داده شد. سپس در دمای محیط یا درون آون در دمای ۴۰ درجه خشک شد و وزن گردید.
درآزمایش دیگری به جای شروع کننده بنزوئیل پراکساید از شروع کننده آزوبیس ایزو بوتیرو نیتریل استفاده شد. تمامی مقادیراستفاده شده از مواد به جز مقدار پایدارکننده، بازدارنده و دور همزن یکسان است. مقدار پایدارکننده به ۳۷۵/۳گرم و دور همزن به rpm 170 افزایش یافت. سایر مراحل همانند مراحل فوق است.
تهیه نانو کامپوزیتهای پلی متیل متاکریلات / خاک رس اصلاح شده به روش پلیمریزاسیون تعلیقی درجا
برای تهیه نانو کامپوزیت ها درمرحله آماده سازی فازآلی، خاک رس اصلاح شده به محلول مونومر و شروع کننده اضافه شد و به مدت ۱ساعت هم خورد. سایر مراحل همانند تهیه پلیمر بدون خاک رس است. شمایی ازیک قطره نانو کامپوزیت در حال پلیمریزه شدن به روش سوسپانسیونی درجا در شکل ۳-۳ آورده شده است.
Monomer (MMA)
Stabilizer (PVA)
شکل ۳‑۳ شمایی از یک قطره نانو کامپوزیت
نانوکامپوزیت ها در درصدهای مختلف شامل ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰، ۱ و۳ درصد وزنی از خاک رس اصلاح شده تهیه شدند که در هرآزمایش، بسته به بخش معدنی خاک رس که ازآزمون گرماوزن سنجی مشخص شده بود مقدار خاک رس اصلاح شده مورد نیاز برای تهیه نانوکامپوزیت محاسبه گردید. همچنین مقادیر پایدارکننده در فاز آبی و دور همزن نیز در هر آزمایش نسبت به شرایط آن تغییر کرد تا بتوان به حالت پایدار و بهینه از سیستم دست یافت.
نانو کامپوزیت های تهیه شده با دو نوع از خاکهای رس یکبار اصلاح شده KT وKD به صورت اختصارNKT-1 و NKT-3 (نانوکامپوزیت های تهیه شده با خاک رس KT در درصد های وزنی ۱و۳ ) و NKD-1 و NKD-3 (نانوکامپوزیت های تهیه شده با خاک رس KD دردرصد های وزنی ۱و۳ ) نام گذاری شدند. مقادیر مواد به کاررفته در آزمایشهای تهیه نانو کامپوزیت های پلی متیل متاکریلات / خاک رس یکبار اصلاح شده درجدول ۳-۳ آورده شده اند.
جدول ۳‑۳ دستور العمل تهیه نانوکامپوزیت های NKT و NKD در درصد های وزنی ۱و۳
دور همزن
(rpm)
مقدار پایدارکننده
(۱%آب مصرفی)
(gr)
مقدارخاک رس
(gr)
مقدارشروع کننده
(۱%مونومرمصرفی)
(gr)
نوع شروع کننده
کدنمونه
۲۰۰