β
t
sig
۱
رعایت حرمت همکاران
۵۳/۰
۲۸/۰
۶۴/۵۲
۵۳/۰
۲۵/۷
۰۰۰/۰
۲
رعایت حرمت همکاران +
احترام گذاشتن به موسسه و سازمان
۵۸/۰
۳۴/۰
۶۴/۵۲
۲۹/۱۳
۵۱/۰
۲۵/۰
۳۷/۷
۶۴/۳
۰۰۰/۰
۰۱/۰P< 136N=
جدول حاکی از آن است که در بررسی اولویتهای متغیرهای پیش بینیکنندهی فرهنگ سازمانی، در گام اول رعایت حرمت همکاران بیشترین پیش بینی را داشته، این متغیر به تنهایی توانسته ۲۸ درصد تغییرات فرهنگ سازمانی را پیش بینی کند و در گام دوم احترام گذاشتن به موسسه و سازمان نیز وارد الگوی پیش بینی شده است، این دو متغیر با هم دیگر توانستهاند ۳۴ درصد تغییرات فرهنگ سازمانی را پیش بینی کنند، یعنی متغیر احترام گذاشتن به موسسه و سازمان به تنهایی توانسته است ۶ درصد به میزان پیش بینی متغیر قبلی اضافه کند. ضریب بتای استاندارد نیز نشان میدهد که در معادلهی رگرسیون، متغیر رعایت حرمت همکاران دارای ضریب بتای ۵۱/۰ و متغیر احترام گذاشتن به موسسه و سازمان دارای ضریب بتای ۲۵/۰ میباشند.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ ) نتایج
با توجه به مطالبی که در پژوهش گفته شد می توان موارد زیر را نتیجه گیری کرد:
فرضیه اصلی: بین فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفه ای رابطه معنی داری وجود دارد
تجزیه تحلیل یافته های مربوط به فرضیه کلی نشان داد که بین دو متغیر فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفه ای رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد و با بالا رفتن فرهنگ سازمانی اخلاق حرفه ای نیز افزایش می یابد.
نتا یج این فرضیه با نتایج پژوهش مقیمی(۱۳۸۷) با موضوع اخلاق حرفه ای پایه گذار فرهنگ سازمانی هم خوانی دارد وی در این مقاله به این نتیجه رسید که اخلاق حرفه ای پایه گذار فرهنگ سازمانی می باشد
همچنین با تحقیق قندعلی یوسفی(۱۳۸۹) با عنوان بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و وجدان کاری در بین کارکنان مناطق نفتخیز جنوب مطابقت داردنتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و وجدان کاری در سطح ۹۹ % رابطه معنی دار ومثبت وجود دارد همچنین بین کلیه ابعاد فرهنگ سازمانی بجزبعد خطرپذیری با وجدان کاری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.
همچنین بانتایج بیک زاده،صادقی،ابراهیم پور(۱۳۹۱) با عنوان تا ثیر عوامل سازمانی بر رشد اخلاق حرفه ای کارکنان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی مازندران مطابقت دارد.تنایج بیانگر آن است که ساختار سازمانی،فرهنگ سازمانی،آموزش کارکنان ونظام اطلاع رسانی بررشداخلاق حرفه ای کارکنان در شرکت ملی پخش فراورده غرب استان مازندران تاثیر دارد
فرضیه فرعی۱: میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص فرهنگ سازمانی بالاتر از حد متوسط است
تجزیه تحلیل یافته های مربوط به فرضیه نشان دادکه میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص فرهنگ سازمانی از میانگین آزمون بیشتر است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص فرهنگ سازمانی بالاتر از حد متوسط می باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نتایج این فرضیه با پژوهش منوریان و بختایی ( ۱۳۸۶ ) با عنوان شناخت فرهنگ سازمانی براساس مدل دنیسون در سازمان مدیریت صنعتی،انجام دادندمطابقت دارد نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سازمان مدیریت صنعتی در هر چهار بعد درگیر شدن در کار، انطباق پذیری، سازگاری و رسالت در حدمتوسط و بالاتر از متوسط قرار دارد. سازمان مدیریت صنعتی بهترین وضعیت را در متغیرهای درگیر شدن در کار و انطباق پذیری به دست آورده است. با وجوداین، در برخی شاخص ها از جمله هماهنگی و پیوستگی و اهداف و مقاصد نیازمند بهبود است. همچنین بامقاله قادری ( ۱۳۸۸ ) باعنوان بررسی فرهنگ سازمانی بیمارستان شهیدهاشمی نژادمشهد براساس مدل دنیسون وتحقیق رجب بیگی(۱۳۸۷) با عنوان بررسی فرهنگ سازمانی در سازمان جنگل ها، مراتع، آبخیزداری کشور مطابقت دارد.
فرضیه فرعی۲: میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص اخلاق حرفه ای بالاتر از حد متوسط است
تجزیه تحلیل یافته های مربوط به فرضیه نشان دادکه میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص اخلاق حرفه ای از میانگین آزمون بیشتر است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که میانگین نمرات پاسخگویان در خصوص اخلاق حرفه ای بالاتر از حد متوسط می باشد. و این فرضیه با نتایج باپژوهش طاهری،کاظم پور،اشرفی ریزی(۱۳۸۹) با عنوان میزان توجه کتابداران کتابخانههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه اصفهان به اخلاق حرفهای بر اساس اصول اخلاقی کتابداران دانشگاهی ایران انجام گرفت هم سو می باشد . در این مقاله به این نگته اشاره می کند که مهمترین متغیر در موفقیت هر سازمان، رعایت اخلاق میباشد. ماهیت حرفهی کتابداری و اطلاعرسانی خدمت به کاربران است، از اینرو توجه به اخلاق حرفهای لازم و ضروری است.از نظر کتابداران شاغل در کتابخانههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه اصفهان، بالاترین میزان توجه به عناصر اخلاق حرفهای بر اساس اصول اخلاقی کتابداران دانشگاهی ایران به ترتیب شامل برقراری ارتباط مثبت با همکاران در داخل و خارج از سازمان، رفتار مناسب و توأم با احترام با همهی مراجعان و تلاش در شناسایی مسؤولیتهای اجتماعی و حرفهای میباشد. هر چند میزان توجه در بیشتر موارد بالاتر از حد متوسط است، اما مدیران کتابخانههای پ
یشگفت نباید از سایر اصول اخلاق حرفهای، که در سطح متوسط و پایینتر هستند، غافل شوند. این امر، ضرورت آموزش مداوم اخلاق حرفهای برای کتابداران دانشگاهی را میطلبد. همچنین با نتایج پژوهش بررسی صلاحیت های حرفه ای معلمان آموزش عمومی که توسط مصطفی نیکنامی (۱۳۸۸ ) انجام گرفت مطابقت دارد. اما با نتایج تحقیق عزیزی(۱۳۸۹)باعنوان اخلاق حرفه ای در آموزش عالی تاملی بر راهبرد های بهبود استانداردهای اخلاقی در آموزشهای دانشگاهی کردستان هم سونمی باشد شدنتایج پژوهش نشان دهنده این است که ازنظراساتید ودانشجویان،وضعیت موجوداخلاق حرفه ای درحوزه ی فعالیت های آموزشی پایین تر از حد متوسط ارزیابی می شود.