پس طبق نظر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کارت هوشمند ضریب امنیتی بالایی دارد و تخلفات رانندگان درآن ثبت می شود لذا شماره کارت هوشمند می تواند برای این سیستم مناسب باشد چون قابلیت پیگرد و ثبت تخلف را در خود نگه می دارد. بنابراین در صورتیکه راننده قصد رزرو بار را دارد باید از طریق وارد نمودن شماره کارت هوشمند خود وارد سیستم شود تا بتواند رزرو بار را انجام دهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۶-۳-۴- فرایند رزرو بار / کنسل کردن
از منوی ورود به سیستم کاربر از طریق وارد کردن شماره کارت هوشمند وارد سیستم می گردد سیستم بعد از احراز هویت کاربر را شناسایی می نماید و با توجه به حدود دسترسی که برای کاربر از طریق نام کاربریش تعریف شده است خدمت / خدمات مورد نظر خود را انتخاب می نماید این منو با نام خدمات رزرو بار شامل سه قسمت می باشد ، رزرو بار ، کنسل کردن بار و گزارشات.
از منوی خدمات رزرو بار گزینه رزرو بار را کلیک می نماید : سیستم از کاربر : استان مقصد، شهر مقصد ، نوع بار درخواستی ، نوع با رگیر ، تاریخ رزرو بار ( از تاریخ تا تاریخ) شماره تلفن همراه برای ارسال پیام کوتاه ، آدرس پست الکترونیکی ( بصورت دلخواه می باشد ) را وارد سیستم می نماید کلیه اطلاعات در خواستی سیسیتم اجباری بود و کاربر حتما باید همه فیلدها را پر نماید بجز ادرس پست الکترونیک که اختیاری می باشد. سیستم قادر خواهد بود در تاریخ ذکر شده بارهایی که در استان شهر مقصد موجود است را به کاربر نمایش دهد در صورتیکه در شهر مقصد بار برای کاربر موجود نباشد سیستم از کاربر خواهد پرسید که آیا مایل است از شهرهای اطراف انتخاب نماید در صورتیکه کاربر مایل باشد که از شهرهای مجاور شهر مقصد بار انتخاب نماید ok را کلیک می نماید . سیستم قادر خواهد بود شهرهایی را که حداکثر تا ۲۰۰ کیلومتر با شهر انتخابی فاصله دارند را به کاربر نمایش دهد بنابراین کاربر این امکان را دارد که از وجود بار در اطراف پایانه مقصد مطلع شده و در صورت تمایل در پایانه های مجاور بار را رزرو و هنگام رسیدن بارگیری نماید ، البته سامانه درگاه ملی این امکان را برای راننده فراهم می اورد که از اطلاعات کلیه پایانه ها هم زمان مطلع شود و بارهایی را که متناسب با بارگیر و زمان رسیدنشان باشد را انتخاب نماید.
کاربر بعد از ثبت سفارس کد رهگیری ۱۰ کارکتری دریافت و همزمان سیستم برای کاربر پیام کوتاهی مبتنی بر مشخصات رزرو بار ارسال می نماید . کاربر باید این شماره رهگیری را به خوبی محافظت نماید تا در صورتیکه بخواهد با را کنسل نماید بتواند عملیات کنسل کردن را به درستی انجام دهد.
در صورتیکه کاربر بار را رزرو نماید و به تعهد خود پایبند نباشد صاحب کالا با اطلاع به مدیر سیستم یا کارشناس حمل و نقل شماره کارت هوشمند راننده را به سیستم بارنامه الکترونیک انلاین و یا سایر سیستم های صدور بارنامه ابلاغ کرد و راننده به مدت یک هفته از دریافت هر نوع بارنامه محروم می گردد.
تبصره ۱: تاریخ رزرو بیشتر از ۴۸ ساعت اعتبار ندارد در واقع بازه زمانی که توسط راننده انتخاب می شود حداکثر ۲ روز می باشد
تبصره ۲: در مواردی که راننده تا ۴۸ ساعت قبل از رسیدن به مقصد که بار را در آن رزرو کرده به صاحب بار و یا شرکت حمل و نقل اعلام انصراف نماید محرومیت عدم صدور بارنامه برای او لغو خواهد شد.
تبصره ۳: در صورتیکه بروز حوادث طبیعی (سیل و زلزله) و تصادفات جاده ای محدودیت برای راننده لغو خواهد شد.
کد رهگیری حاوی اطلاعاتی است که تاریخ و زمان رسیدن بارگیر به مقصد را در خود جای داده است. سیستم قادر خواهد بود با توجه به کد رهگیری صادر شده اطلاعات زمان رسیدن به مقصد را در خود نگهداری کند زیرا در صورتیکه کاربر قصد کنسل نمودن بار را داشته باشند ، ۴۸ ساعت قبل از موعد می توانند بار را کنسل نماید.
۷-۳-۴- فرایند کنسل نمودن بار
در صورتیکه کاربر بار را رزرو نمود ه باشد و کد رهگیری را دریافت کرده باشد و اکنون به هر دلیلی قصد کنسل نمودن بار را داشتنه باشند کاربر باید تا ۴۸ ساعت قبل از موعود مقرر اقدام به کنسل نمودن بار نماید .
ورود با شماره کارت هوشمند از منوی خدمات رزرو : گزینه کنسل را کلیک نماید در فرم باز شده سیستم از کاربر شماره کد رهگیری ۱۰رقمی را که هنگام رزرو به کاربر اختصاص داده شده را مطالبه می نماید . کاربر با وارد نمودن این کد و کلیک بر روی کنسل رزرواسیون را کلیک می نماید. از انجایی که رانندگان ممکن است دسترسی دائمی به شبکه اینترنت و امکانات مورد نیاز را نداشته باشند از طریق پیام کوتاه با ارسال کد رهگیری خود به سامانه پیام کوتاه سفارش خود را کنسل می نمایند بنابراین گزینه کنسل کردن بار نیز باید در سامانه پیام کوتاه موجود باشد ، هنگام کنسل نمودن رزرواسیون سیستم به صورت اتوماتیک امکان انتخاب بار برای کاربر دیگر را فراهم می نماید و بار کنسل شده به لیست بار های موجود و قابل بارگیری اضافه خواهد شد.
۸-۳-۴- نرم افزارهای ردیابی مبتنی بر GPS
همانطور که در فصول پیشین بیان شد ماهوارهای GPS یکی از پرکاربردترین تکنولوژی ها در زمینه مدیریت ناوگان می باشد. شرکت های حمل و نقل با در اختیار داشتن یکی از نرم افزارهای GPS traking (ردیابی مبتنی بر GPS) می تواند محل دقیق ناوگان خود و سایر ناوگانی که قرار است برای آنها باری را حمل نماید و همچنین بارگیری که به باری از شرکت آنها رزرو نموده است را ردیابی نمایند. این قبیل نرم افزارهای امکاناتی از قبیل :
-
-
-
- جزئیات مکانی ناوگان
-
- آخرین موقعیت ناوگان
-
- گزارشا توقفات حرکت ناوگان
-
- گزارش ورود و خروج ناوگان به محدودهای تعریف شده
-
-
شرکت های حمل و نقل با در اختیار داشتن چنین امکانات و گزارشاتی می توانند تمامی رفتارهای ناوگان باری خود را کنترل نمایند پس در صورتیکه راننده کامیون ملکی / شخصی اقدام به رزرو بار نمایند شرکت ها و حمل و نقل که منتظر ورود او در پایانه یا شرکت جهت بارگیری می باشند می توانند موقعیت دقیق او را دانسته و در صورتیکه راننده قصد تخلف و یا عدم تعهد برای حمل بار رزرو شده داشته باشد را شناسایی نماید. سیستم های ردگیری مبتنی بر GPS این امکان را به شرکت های حمل و نقل می دهد که سیستم گزارش ورود و خروج ناوگان به محدوده های تعریف شده توسط شرکت را به کاربر نمایش دهد بنابراین استفاده از فناوری GPS می تواند از اعتماد سازی بیشتری برای شرکت های حمل و نقل انجام دهد زیرا که همواره این نگرانی برای شرکت های حمل و نقل و صاحبان بار وجود دارد در صورتیکه راننده بار را رزرو کند، رزروکننده بار به موقع خواهد رسید. یا درباره تاخیراتش حقیقت را بیان می کند ؟
طی گفتگوهایی که اینجانب با رانندگان بخش حمل و نقل داشته ام آنها عنوان کرده اند شاید هنگامی که بار را رزرو کردند در میانه راه بار بهتری را برای حمل پیدا کنند لذا بار رزروشده را رها کرده و به سراغ بار بهتر خواهند رفت. وجود چنین تفکری کار را بشدت سخت کرده در اینصورت فرهنگ سازی و اعتماد سازی میان شرکت های حمل و نقل و رانندگان و صاحبان بار بسیار حائز اهمیت است.
در هر صورت استفاده از فناوری GPS و سیستم های ردیابی مبتنی بر GPS کمک به بسیاری برای مدیریت ناوگان باری خواهد کرد. سامانه درگاه ملی بار باید قادر باشد اطلاعات سیستم های GPS را نیز در خود جای دهد.
هنگامی که کاربر با نام کاربری مدیر سیستم و یا کارشناس حمل و نقل وارد سیستم می شود علاوه بر منوهای قبلی که ذکر شد در سربرگ منوی اصلی زیر منوهایی از قبیل خانه ، اطلاعیه ها ، تنظیمات ، تغییر رمز عبور و گزارشات را در اختیار دارد. در زیر منوی خانه توضیحاتی درباره مزایا سیستم ذکر شده است و عملا در این قسمت عملیات خاصی صورت نمی پذیرد.
در زیر منوی اطلاعیه ها مدیر سیستم یا کارشناس حمل و نقل بر کلیک ایتم مذکور قادر خواهند بود اطلاعیه هایی در قالب اطلاعیه هایی فایلی ، متنی و اطلاعات خواب را نمایش دهد. با انتخاب اطلاعات خواب سیستم اطلاعات خواب پایانه استانی که یوزر ادمین با ان وارد شده است را نمایش می دهد این نمایش اطلاعات برای انواع بارگیر بوده و دربارهای زمانی مختلف به ترتیب جدیدترین روز تنظیم شده است. همچنین در این زیر منو امکان اضافه کردن ، ویرایش و حذف موارد نیز برای مدیر سیستم وجو دارد.
مدیر سیستم یا کارشناسی حمل و نقل با کلیک اضافه نمودن در پنجره باز شده می تواند اطلاعات خواب وارد نماید این اطلاعات شامل نوع بارگیر تعداد روز خواب ، تاریخ شروع ، تاریخ پایان و توضیحات می باشد ( همچنین این منو شامل دو لیست می باشد لیست ثابت و لیست پایانه ، در لیست ثابت اطلاعات خواب به صورت ثابت نمایش داده می شود و در لیست پایانه که مخصوص نمایش آن بر بارهای موجود در پایانه است لیست متحرکی وجود دارد که این لیست به ترتیب تاریخ )
کاربر ادمین / کارشناس حمل و نقل می تواند از منوی اطلاعیه ها اطلاعیه مبتنی را کلیک نمایدو تا حداکثر اطلاعیه را در سیستم درج نماید در صورتیکه تعداد اطلاعیه ها بیشتر از ده مورد باشد سیستم از کاربر می خواهد که از اطلاعیه های قبلی خود حذف نماید. با کلیک اطلاعیه ها و متنی در پنجره باز شده کاربر می تواند اضافه را کلیک نماید در پنجره باز شده کاربر نوع اطلاعیه را مشخص می کند (آب و هوا، سایه، مدت انتظار ) تاریخ پایان و شروع را نیز مشخص می کند ( تاریخی که اطلاعیه می تواند باقی باشد ) متن اطلاعیه را درج می نماید دکمه تائید یا انصراف را انتخاب می نماید.
از منوی اصلی تنظیمات را انتخاب کرده در پنجره باز شده دو نوع تنظیم را کاربر ادمین فراهم است تنظیمات گزارشات، تنظیمات گروه ها و کاربران . تنظیمات گزارشات در پنجره باز شده : تعیین سطوح دسترسی به گزارشات برای کاربر فراهم می آید در این پنجره ۳ زیر منو وجود دارد ترتیب این زیر منو ها در تصویر آورده شده است در این بخش می توان اطلاعات خواب کامیون ها را مشخص نمود و نام پایانه ها را انتخاب کرد نوع متن و فایل های که در اطلاعیه ها ثبت شده است را مشاهده و یا حذف نمود.
بارهای آینده را بر حسب نوع بارگیر مورد نیاز مشخص نمود همچنین می توان تمامی واردی که دلخواه نیستند و یا در بازه زمانی مورد نظر نمی باشد را فیلتر نمود این فیلترکردن ها شامل شرکت ها ، بارگیرها ، نوع بار و پایانه می باشد.
از منوی تنظیمات کاربران و گروه :
در این منو به کاربران که شامل شرکت های حمل و نقل و سایر کاربران می باشد نام کاربری اختصاص می یابد تخصیص نام کاربری به فرد عادی و یا کاربر سازمان راهداری می باشد از طرفی کاربران می توانند به صورت گروهی نام کاربری را دریافت نمایند.
در این بخش به کاربران نام کاربری اختصاص داده می شود سطوح دسترسی کاربران با توجه به مسئولیت و اهاف کاری مشخص می شود ، کاربر می تواند حقیقی یا حقوقی باشد همچنین کاربر یا یک کاربر عادی ست و یا کاربر سازمان راهداری است . عضویت کاربر در این خرم مشخص می شود. مشخصات کاربردرج شده و زیر صفحه افراد اضافه شده مشخص می شوند. همچنین در سیستم مشخص می شود که چه کاربری از سیستم استفاده نمود. و کاربر جدیدی را ثبت نموده است
در منوی تنظیمات کاربران گروه سربرگ گروه : امکان ایجاد کاربر برای گروهای مختلفی را میسر می کند. در این سربرگ هنگان ثبت کاربران گروهی جدید عنوان گردد. ایجاد کننده ، ویرایش کننده ، نیز نمایش داده می شود علاوه بر آن سطوح دسترسی برای اجزا و گروه ها نیز از این طریق امکان پذیر است
از منوی اصلی زیرمنوی تغییر رمز عبور : این امکان را به کاربر می دهد که رمز عبور خود را تغییر دهد این روند مانند سایر وب سایتهای معمول امکان پذیر است.
از منوی اصلی زیر منوی گزارشات ، گزارشات متنوعی را برای کاربر نمایش می دهد ، هنگام کلیک بر زیر منوی گزارشات در پنجره بار شده در لیست قابل مشاهده است لیست ثابت و لیست پایانه در لیست ثابت گزارشات درباره بارهای آینده ، اطلاعیه های فایلی ، مبتنی و کاربران انلاین موجود می باشد در لیست پایانه که مخصوص نمایش بارها ی آینده بر موجود در پایانه می باشد لیست متحرکی از بارهای آینده برای کاربران پایانه قابل مشاهده است.