-
- مدل ظرفیت جذب دانش زهرا و جورج
شکل ۲-۱۰ ظرفیت جذب دانش را در سطح شرکت نشان میدهد که تمایز بین ظرفیت بالقوه و محقق شده برای جذب دانش در آن معرفیشده است. ظرفیت بالقوه، کسب و هضم دانش را در برمیگیرد. درحالیکه ظرفیت محقق شده بهوسیله تبدیل و بهرهبرداری تعیین میشود. دراینباره زهرا و جورج (۲۰۰۲) خاطرنشان کردند که خروجیها، ظرفیت محقق شده شرکت را انعکاس میدهند. اما در مورد ظرفیت بالقوه کمتر تحقیقشده است و ازنظر تجربی اصلاً کار نشده است. آنها هر دو نوع از قابلیتها را جدا کردهاند اما نقش مکمل و هدف از آن را در نظر گرفتن عامل کارایی بهصورت نسبت ظرفیت جذب محقق شده به ظرفیت جذب بالقوه را پیشنهاد کردهاند و ذکر کردهاند که شرکتها با عامل کارایی بالا احتمالاً عملکرد بهتری دارند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل۲-۱۰مؤلفههای تعیینکننده ظرفیت جذب دانش(زهرا و جورج،۲۰۰۲(
در این مدل مکانیزم های یکپارچگی اجتماعی برای کاهش شکاف بین ظرفیت جذب بالقوه و محقق شده و بهموجب آن افزایش عامل کارایی پیشنهادشده است. یکپارچگی اجتماعی رسمی و غیررسمی نیز بحث شده است. این مکانیزم ها برای کمتر کردن موانع اشتراک اطلاعات موردنظر هستند و بنابراین مرتبط با یکی از پیشنیازهای کلیدی یعنی ساختار ارتباطات است.
- پیشینه تحقیق
همچنین در اکثر مطالعات صورت گرفته بیشتر بر متغیرهای اثرگذار مانند ویژگیهای مدیریتی، عناصر سازمانی، عوامل محیطی و متغیرهای آمیخته بازاریابی و غیره بهطور کل تمرکز شده است. در ادامه متغیرهای ذکرشده در مدل مفهومی بهصورت جفتی موردبررسی قرارگرفته و مطالعات صورت گرفته در این زمینه جهت رسم مدل مفهومی پژوهش بیان میگردد.
- گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات
بسیاری از محققان مانند کوین[۱۳۲] و همکاران، (۲۰۰۶) و ازریم و مکلیتون[۱۳۳]، (۲۰۱۰) رابطهای مثبت بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات یافتهاند. تعدادی از مطالعات بیان کردهاند که گرایش کارآفرینانه به شرکتها جهت کاراتر بودن در فعالیتهای خود، توجه به نیازهای مشتریان و بهتربودن نسبت به رقبا و پیشی گرفتن از آنها کمک میکند. بهعنوان نتیجه گرایش کارآفرینانه دارای مزایای رقابتی است و عملکرد را افزایش میدهد. جدول زیر تحقیقات جدید درباره رابطه بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد صادرات را نشان میدهد (تقوی و همکاران، ۲۰۱۵).
جدول۲-۶ تحقیقات جدید درباره رابطه گرایش کارآفرینانه و عملکرد (تقوی و همکاران،۲۰۱۵)
محقق
نتیجه
Pirrala,2012
گرایش کارآفرینانه اثر مثبتی بر عملکرد شرکت دارد.