“ایجاد قرارداد با بخش های خصوصی متعهد با کنترل های لازم در جهت ایجاد رقابت سالم و سازنده با مراکز دولتی و نظامی"(پ۱۶)
“ایجاد رقابت میان صندوق های مختلف ارائه دهنده خدمات بیمه ای با اصول و استانداردی مشترک"(پ۲۲)
تهیه گایدلاین های تشخیصی درمانی در خصوص ارائه خدمات به بیماران موجب کاهش هزینه های اضافی بیمه در نهایت امکان پوشش بهتر بیمه ای و کاهش فرانشیز پرداختی بیماران می گردد.(پ۶)
ابلاغ پروتکل های درمانی کشوری برای بیماریهای رایج(پ۱۵)
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
تعریف خطوط راهنما (گایدلاین) و پروتکل های تشخیصی درمانی و نظارت مداوم بر اجرای آن(پ۲۲)
نظارت بر پزشکان شاغل در هر دو بخش دولتی و خصوصی از طریق اجرای سقف ارائه خدمات در بخش خصوصی یا متناسب ارائه خدمات به بیمه شدگان سازمان در بخش خصوصی و دولتی(پ۶)
مدیریت مصرف منابع دارو ، اقدامات تشخیصی-تصویری ،خدمات بستری و . . . از طریق طراحی شاخص های استاندارد و عملکردی مناسب(پ۲۲)
“مدیریت رفتار مصرفی بیمه شدگان"(پ۲۲)
ولی برای کنترل بیشتر بیمه شدگان برای هزینه ها مانند سایر بیمه ها سقف گذاشته شود. (پ۱۲)
در بخش موضوعات نظارتی ، نظارت بر تعرفه ها،کنترل خدمات درمانی پرهزینه ،خدمات تشخیصی تصویری ، خدمات بستری و دارو، جلوگیری از نفوذ عوامل بخش خصوصی در مراجع سیاستگذاری سلامت بعنوان عوامل موثر بر کاهش پرداخت ازجیب مطرح گردید.
نظارت کامل وزارت بهداشت بر رعایت تعرفه ها در بخش خصوصی(پ۲۰)
کنترل اعمال درمانی که از هزینه های بالایی همچون MRI برخوردار است بنحویکه چه بیمه شده و چه سازمان متضرر نظرهای غیر منطقی برخی از پزشکان نگردد. (پ۲۱)
جلوگیری از نفوذ عوامل بخش خصوصی در وزارت بهداشت و مراجع تصمیم گیرنده نظام سلامت(پ۲۳)
مدیریت مصرف منابع دارو ، اقدامات تشخیصی-تصویری ،خدمات بستری و . . . از طریق طراحی شاخص های استاندارد و عملکردی مناسب(پ۲۲)
نظارت بر نحوه تجویز دارو توسط پزشکان(پ۵)
اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع(پ۵)
راه اندازی سیستم ارجاع در سازمان به نحوی که از مراجعات غیرضروری بیماران به سطوح بالاتر درمان جلوگیری بعمل آمده و موجب کاهش هزینه های پرداختی بیماران می گردد.(پ۶)
اجرای سیستم ارجاع و پزشک خانواده و پرونده سلامت(پ۱۵)
توسعه کمی و کیفی مراکز درمانی دولتی
از منظر ۴۶ درصد جامعه مورد مطالعه ، توسعه و تقویت مراکز درمانی دولتی از طریق تجهییز مراکز ،تقویت کادر درمانی ، بهبود روش های مدیریتی موجب مراجعه بیمه شدگان به این مراکز به جای مراکز خصوصی می گردد ودر نتیجه میزان پرداخت از جیب آنها کاهش می یابد .البته در کنار عوامل فوق سازمان های بیمه گر باید به تشویق پزشکان و بیماران نیز توجه نمایند.
تقویت مراکز درمانی دولتی و لازمه آن احداث بیمارستان های مجهز و تقویت کادر درمانی و ارائه خدمات با کیفیت و کمیت بالا(پ۲۶)
به روز کردن خدمات در مراکز دانشگاهی و دولتی و استانداردکردن خدمات و اصلاح روش خدمات و مشتری مداری در چنین مراکز و ایجاد رقابت در نحوه کیفیت خدمات و مقایسه با مراکز خصوصی(پ۲۶)
افزایش نیروی متخصص در مراکز دولتی استان ها (پ۲۵)
تقویت مراکز دولتی دانشگاهی و ایجاد امکانات لازم و کافی در این گونه مراکز و صد البته تربیت و بکارگیری نیروهای متعهد و متخصص که این دو با هم مکمل هستند و خدای ناکرده طوری نباشد که نیروهای بکارگیری شده مجموعه های دولتی دانشگاهی را سکوی پرتاب خود کرده و بعد از جمع آوری بیماران و گذراندن دوران ناشی گری در بخش خصوصی فعال شده و جیب بیمه شده را نشانه بروند.(پ۱۶)
تجهییز مراکز دولتی و ارائه خدمات تخصصی توسط آن ها (پ۱۳)
کمک به توسعه کمی و کیفی مراکز درمانی نیروهای مسلح و ارتقاء خدمات ارائه شده در این بخش می تواند موجب کاهش استفاده بیماران از خدمات بخش خصوصی و کاهش پرداختی آنها گردد.(پ۶)
هدایت و تشویق بیماران به سمت مراکز درمانی دولتی(پ۴)
ایجاد یک پلی کلینیک تخصصی دولتی در شهرستان هایی که فاقد این مرکز می باشد. (پ۴)
تاسیس مراکز درمانی دولتی در مراکز محروم (پ۲)
فرستادن نیروی متخصص و فوق تخصص به شهرستان ها با امکانات ویژه جهت اسکان(پ۳)
افزایش مراکز درمانی با کیفیت (طرف قرارداد) در شهرستان ها (پ۳)
تقویت مراکز درمانی دولتی برای ارائه کلیه خدمات(پ۴)
ایجاد امکانات رفاهی جهت پزشکان در شهرستان ها که به شهرهای بزرگ مهاجرت نکنند.(پ۱)
تقویت و تجهییز مراکز درمانی دولتی(پ۲۰)
تشویق بیمه شدگان جهت رجوع به مراکز دولتی(پ۱۹)
توسعه سیستم های اطلاع رسانی و مشاوره
توسعه سیستم های اطلاع رسانی و مشاوره توسط ۱۵ درصد از مدیران بعنوان عامل موثر بر کاهش پرداخت از جیب مطرح گردید . در این زمینه میزان اطلاع رسانی و مشاوره درباره تعرفه های ابلاغی،اندیکاسیون جراحی ها،دارو،پیشگیری وبهداشت موجب می شود بیماران در انتخاب مرکز درمانی ، پزشک ، خدمت دارویی ، تجهییزات و دارو با آگاهی کامل اقدام نماید و با جلوگیری از انجام هزینه های کاذب ،میزان پرداخت از جیب آنها کاهش یابد.
اطلاع رسانی کافی به جمعیت تحت پوشش(پ۱۷)