۰.۳
ضریب پواسون
۱۰۱۱ ×۲N/m2
مدول یانگ
۲۴۰Mpa
تنش تسلیم
۳۷۵Mpa
تنش نهایی
۰.۲۰۶۵۹۸Mpa
کرنش پلاستیک
نوع تحلیل به صورت استاتیکیStatic General انتخاب شده.
سطوح تماس بین المانهای مختلف قاب به دلیل اینکه ترکیبی از المان پوستهای و مکعبی میباشد. از نوع Tie تعریف شده یکی از سطوح به Master surface عنوان و سطح دیگر Slave surfacدر نظر گرفته میشود.
به عنوان مثال در اتصال بین صفحه اتصال و ستون سطح اصلی ستون(Master surface) و سطح چسبنده ( (Slave صفحه اتصال میباشد.
مشبندی در نرم افزار آباکوس برای المانهای پوستهای از نوع S4R و برای المانهای مکعبی از نوع C3D8R انتخاب شده. هر چقدر سایز مشها کوچکتر سرعت آنالیز کمتر و دقت آن بیشتر میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
تیر و ستون:
ستونهای۵۰۰ IPE با طول ۳ متر و تیر ۴۰۰ IPEبه طول ۴ متر سایز مشها، برای تیر و ستون۰.۰۶ در نظر گرفته شده.
شکل ۴.۲ المان مشبندی شده تیر
طراحی گاست پلیت:
به دلیل این که میخواهیم تمام نیرو توسط مهاربند تحمل شود، بنابراین عملکرد قاب باید مفصلی باشد و هیچ نیرویی را تیر و ستون تحمل نکند.
ورقی که برای اتصال مهاربند به تیر و ستون بکار میرود، از نوع ورقهایی است که در مهاربندهای معمولی استفاده میشود. در این سیستم مهاربندی دو قسمت از ورق که تحت بیشترین تنشها ناشی از نیروی فشاری قرار دارند، ناحیه ویتمور ناحیهای با زاویه ۳۰ درجه بین اولین و آخرین پیچی است که برای اتصال مهاربند به ورق بکار میرود. و تورنتن، ناحیهای است که از انتهای ناحیه ویتمور تا محل اتصال ورق به تیر و ستون میباشد.
۰.۴
شکل ۴.۳ ناحیه ویتمور و تورنتون[۳۵]
براساس نظریه تورنتن این ناحیه از ورق همانند یک ستون لاغر است، که برای تعیین نیروی کششی و فشاری آن بترتیب دو رابطه (۴-۷)و(۴-۸) را پیشنهاد کردهاست. رابطه نیروی فشار ورق مطابق فرمول کمانش ستون میباشد.
(۴.۷) Py-Gusset =Fybet≥Py brace
(۴.۸) Pcr-Gusset= Ebet≥Pmax
(۴.۹) Lc= max{ L1, L2, L3 }
be عرض ناحیه ویتمور، t ضخامت ورق، Fy تنش تسلیم فولاد و k ضریب طول مؤثر ناحیه تورنتن است. درصورتیکه ورق کمانش خارج از صفحه داشته باشد،۲=K اگر از کمانش خارج از صفحه ورق جلوگیری شود،۰.۶۵ =K در نظر گرفته می شود.
عرض ناحیه ویتمور صفحه اتصال مدل با توجه به این که عرض هسته مهاربند ۰.۱ متر و قسمتی از هسته که به صفحه اتصال جوش شده ۰.۴متر میباشد(در شکل ۴-۳ مشخص شده). با به دست آوردن تانژانت زاویه ۳۰ درجه به دست میآید:
be=0.23+0.23+0.1 =0.56
Py Brace= 504960N
Fy= 240000000N/m2
۲۴۰۰۰۰۰۰۰× ۰.۵۶ × t ≥ ۵۰۴۹۶۰ t≥ ۳.۷۵ mm
با توجه به نتیجه به دست آمده در بخش ۲-۵-۲ - در صورتی که در اتصالات، ورق تکی استفاده شود، حداکثر ضخامتی که برای ورق میتوان در نظر گرفت، باید برابر حداکثر ضخامت جان یا بال، تیر و ستون باشد- ضخامت حداکثر جان تیر و ستون ۱۴.۵میلیمتر میباشد بنابراین ضخامت صفحه اتصال را ۱۵ میلیمتر در نظر میگیریم.
صفحه اتصال را در نرم افزار با المان مکعبی و اندازه مشها ۰.۰۳ به دو شکل مختلف با توجه به نتابج یه دست آمده که در فصل بعد به طور مفصل شرح داده میشود مدل شده.
شکل ۴.۴ المان مش بندی شده صفحه اتصال اولیه
شکل ۴.۵ المان مش بندی شده صفحه اتصال ثانویه
هسته مهاربند:
برای اتصال هسته به صفحه اتصال و صفحه مرکزی، شکافی در دو طرف هسته به عرض ضخامت صفحه اتصال ۱۵ میلیمتر روی جان هسته ایجاد شده. هسته با المان پوستهای و اندازه مش بندی ۰۵.۰ لحاظ شدهاست.